Konopljina moka, 1 kg

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kg
Cena: 7,95 € Akcijska cena: 6,57 €
Pregled košarice

Konopljina moka 100% slovenskega porekla je polnovredna moka, pridobljena iz semen industrijske konoplje (Cannabis Sativa L) z mletjem briketov oz. pogače, ki nastane pri stiskanju konopljinih semen.

Odlična za peko in kuhanje. Jedem daje prijetno aromo po oreščkih. Je bogat vir beljakovin, mineralov in vlaknin. Ne vsebuje soli, škroba, glutena in drugih alergenov. Bogata je z esencialnimi maščobnimi kislinami, kot so omega-3, ki jih telo ne sprejema kot maščobe. Ima idealno razmerje omega-6 in omega-3 maščobnih kislin (3:1), ki krepijo imunski sistem in so nujno potrebne za zdrav krvni obtok, srce, kosti, lase, kožo in možgane. Je odlična alternativa pšenični in koruzni moki, saj je bogata z vitamini B in E, s kalcijem, kalijem in z vlakninami.

Cena je na vrečko, možna pa so tudi druga pakiranja (cena na kg), pakirano v papirno vrečo po 1, 3 in 5 kg.

Konopljino moko uporabljamo v prehrani kot dodatek pri peki peciva, kruha.. običajno v razmerju do 15%.

Zaradi visoke vsebosti hranilnih snovi so moka kot tudi briketi zelo primerna hrana tudi za domače živali.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora majhnim in srednjim pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje ter povezovanje podeželja z urbanimi središči.