Kozarec za moko, semena ali čaj, mironsko UV steklo, 400ml

Zaloga: Da
Poreklo: EU
Enota mere:     kos
Cena: 10,65 €
Pregled košarice

Mironska embalaža je izdelana iz posebnega temnega stekla z UV obstojnostjo za dolgotrajno shranjevanje živil.

Posebno steklo temno vijolične barve, znano tudi kot mironsko steklo, dolgotrajno ščiti živila pred škodljivimi sončnimi žarki oz. UV svetlobo in deluje kot naravni filter. Odbija namreč vidni spekter svetlobe, ki pospešuje razkroj snovi, v notranjost pa prepušča nevidni spekter sončne svetlobe, ki zavira rast bakterij, plesni in patogenov ter omogoča, da se ohrani molekularna struktura snovi.

Takšna posoda je posebej primerna za shranjevanje kvalitetnih živil, npr. moke, semena ali čaja. V kozarec volumna 400 ml lahko spravimo npr. 30g čaja konoplje, 200g neoluščenih semen konoplje ali 200g konopljine moke.

Poleg kozarca je priložen tudi ustrezen pokrov.

VHA-E-400-G, premer 76,5mm, višina s pokrovom cca. 140 mm
Wide neck jar 400 ml

DE-WHAE250/400-SW
Lid with violet inlay for wideneck jar 400 ml, black.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora majhnim in srednjim pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje ter povezovanje podeželja z urbanimi središči.