Nosilna tema AGRE 2016 tudi industrijska konoplja

V prostorih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je bila v sredo, 25.11.2015 prva seja programskega sveta 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta leta 2016. V programskem svetu sodelujejo vse ključne institucije, ki sejem AGRA vsebinsko in strokovno sooblikujejo, predseduje pa mu minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan.

Mag. Dejan Židan je uvodoma ocenil, da so lahko predstavniki vseh prisotnih institucij in organizator Pomurski sejem ponosni na prireditev v letu 2015. Sejem AGRA je namreč po odzivih gospodarstva, stroke in politike upravičil sloves in tradicijo, ki ju uživa. K temu je z organizacijo konference evropskih ministrov o EU kot področju brez GSO ter drugimi aktivnostmi na sejmu prispevalo tudi samo ministrstvo.
Besede ministra Dejana Židana je z dejstvi podprl tudi predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Povedal je, da se je na Agri 2015 predstavilo 1.785 razstavljavcev iz 30 sodelujočih držav, sejem je zasedal kar 69.500 m2 razstavnih površin, obiskalo pa ga je 129.000 obiskovalcev. Statistični podatki potrjujejo, da je bila to v zadnjih desetih letih najboljša ponovitev tega sejma.

Janez Erjavec je napovedal še nosilne strokovne teme sejma AGRA v letu 2016, ki bodo Mednarodno leto stročnic, industrijska konoplja, zelišča in aromatske rastline, ekološko kmetijstvo in živila, hrana iz naše bližine - lokalna prehranska oskrba, gozd in les ter kmetijska tehnika za varno in okolju prijazno kmetovanje.

V zadrugi Konopko smo prepričani, da smo k zgoraj omenjenim uspehom AGRE 2015 pripomogli tudi z našim angažmajem in se veselimo podpore, ki jo dobiva industrijska konoplja v Sloveniji. Seveda pri tem upamo na še boljše povezovanje in aktivno sodelovanje vseh deležnikov. Skupaj smo močnejši!

Vir: PR Pomurski sejem


Datum objave: 25.11.2015