Usposabljanja na temo industrijske konoplje

V sklopu operacije NA PLAC (z daljšim imenom Ureditev mobilne tržnice in vzpostavitev mreže lokalnih ponudnikov Lokalne akcijske skupine (LAS)) želi občina Vojnik spodbuditi povezovanje med različnimi segmenti, kot so ponudniki rokodelskih izdelkov, kmetijskih pridelovalcev in predelovalcev ter potencialnih novih ponudnikov. Operacija vključuje aktivnosti, ki bodo poleg izobraževanja in usposabljanja oblikovale mrežo ponudnikov z območja LAS.

V okviru operacije bo zato Zadruga Konopko kot partner v projektu izvedla tri (3) usposabljanja na temo industrijske konoplje in sicer:

14.4.2018 ob 18.00 uri v Gasilnem domu Frankolovo, tema predavanja Vsestranska uporabnost industrijske konoplje. Po predavanju boste lahko tudi priča luščenju konopljinih semen s sodobnim luščilcem semena.

O sami uporabnosti industrijske konoplje je bilo prelitega že mnogo črnila. Hkrati je rastlina še vedno stigmatizirana, saj je moč v dnevnem časopisju in na spletu zaslediti vse mogoče mite in polresnice. Kljub temu je to rastlina, ki je človeštvu poznana že več tisočletij, res pa je tudi, da je njena uporaba burna. Po nekaterih ocenah je iz nje možno izdelati preko 50.000 izdelkov. Katere in kako, pa boste lahko izvedeli na predavanju.

01.06.2018 ob 19.00 uri v Kašči v Novi Cerkvi, tema predavanja Okoljski potencial industrijske konoplje

Človek s svojim delovanjem velikokrat povzroča onesnaževanje okolja. Velik problem predstavlja prav talno onesnaženje, saj so tla osnova v kmetijstvu in njihova onesnaženost ima velik vpliv v poljedelstvu in zelenjadarstvu, posledično pa tudi v živinoreji. Na drugi strani so nekatere površine zaščitene ter pod posebnimi pogoji varovanja, kot npr. Natura 2000 in tam ni mogoče kmetovati na klasičen način z uporabo fitofarmacevtskih sredstev. Kako s pomočjo konoplje rešujemo omenjene izzive in še mnogo več pa na predavanju. 

20.6.2018 ob 19.00 uri v Jernejevem domu v Vojniku, tema predavanja Podjetniški koraki z industrijsko konopljo

Od ideje do izdelka in nato kasneje do prodajnih polic oz. do kupčeve košarice obstaja pot. Kako se spopasti s posameznimi koraki na tej poti, sploh ko gojiš industrijsko konopljo in izdeluješ izdelke iz nje, bo predstavljeno na predavanju. Imeli boste tudi možnost pogovora s sogovorniki, ki uresničujejo podjetniško pot, temelječo na konoplji. Prav tako bo predstavljen priročnik Kako gojiti industrijsko konopljo in z njo uspeti, ki ga boste lahko odnesli domov.

Vabljeni!


Datum objave: 05.04.2018

KonopKo predavanje 4. aprila v Naklem

Vsakoletno predavanje o konoplji, setvi, sortah in še mnogo koristnega za nove in že "profesionalne"” konoplarje bo 4. aprila 2018 ob 17.00 uri v Biotehniškem centru Naklo. Seveda se največ izve neformalno po predavanju.

Skratka, zabeležite si na koledar 4.4.2018 - dan za konopljo! Se vidimo!

Predprijave zaželjene - obrazec najdete na naši spletni strani, www.konopko.si/prijava-na-predavanje


Datum objave: 03.04.2018

Seme konoplje za setev 2018

S koncem zime se pričnejo tudi aktivnosti za kmetovalce in zbiranje prednaročil za dobavo semena konoplje za setev 2018. Vsem kmetovalcem, ki bodo gojili konopljo, ponujamo certificirano seme industrijske konoplje (Cannabis sativa L) različnih sort, vpisanih v EU sortno listo. Vreče vsebujejo 5, 10 ali 25 kg semena (odvisno od sorte in pakiranja) in so opremljene s potrdilom/certifikatom za gojenje v EU. Rok za oddajo vloge za pridobitev dovoljenja je 10. maj 2018!

FEDORA-17 | Specifikacija sorte FEDORA 17 / Datasheet Fedora 17
Cena: 10,76 EUR/kg oz. 269 EUR za vrečo 25 kg
Cena za 5 kg pakiranje: 75,00 EUR

FUTURA-75 | Specifikacija sorte FUTURA / Datasheet FUTURA 75
Cena: 10,76 EUR/kg oz. 269 EUR za vrečo 25 kg

USO-31 | Specifikacija sorte USO-31 / Datasheet USO-31
Cena: 10,76 EUR/kg  oz. 269 EUR za vrečo 25 kg

FINOLA
Cena: 15 EUR/kg oz. 375 EUR za vrečo 25 kg
Cena za 5 kg pakiranje: 79,50 EUR

KC-DORA | Specifikacija sorte KC-DORA / Datasheet KD-DORA
Cena: 9,90 EUR/kg oz. 99 EUR za vrečo 10 kg

Za člane zadruge velja poseben 10% članski popust! Preverite ponudbo in oddajte naročilo!

Celotno ponudbo si lahko pogledate na naši spletni strani, kjer lahko tudi oddate naročilo ali zahtevate ponudbo. Več informacij je na voljo na info@konopko.si ali po telefonu 051 823 173 (Urša).

Predvidena dobava semena konoplje je v mesecu aprilu, seme FINOLA pa v začetku maja 2018. Po pošti semena ne pošiljamo, prevzem bo možen na lokacijah zadruge na Ptuju in v Ljubljani.

Pohitite z naročili in si pravi čas zagotovite seme za letošnjo setev.

Zaradi povečanega povpraševanja bo zadruga letos povečala odkupne količine cvetov konoplje in semena, prvič pa bomo v večjih količinah odkupovali tudi balirano konopljino slamo!


Datum objave: 08.03.2018

Datum objave: