Ponudba poslovnih in drugih daril

Ponujamo širok nabor poslovnih daril, darilnih paketov ali posamičnih uporabnih izdelkov za novoletna obdarovanja vaših prijateljev, družinskih članov, partnerjev - seveda so vsi izdelki iz industrijske konoplje, večinoma lastne proizvodnje (prehrana) in slovenskega porekla.

Darilni paketi v ponudbi so sicer standardni, seveda pa lahko v primeru večjih naročil (npr. poslovna darila v podjetju) po želji sestavimo tudi vsebino, ki vam je bolj pri srcu (zaradi cene ali vsebine).

Seveda naj posebej omenimo, da z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči ter sodelovanje pri zakonskih spremembah na področju konoplje v Sloveniji.

Preglejte ponudbo na naši spletni strani, veseli bomo vaših naročil.


Datum objave: 15.11.2019

Okrogla miza o problematiki nove evropske zakonodaje o izvlečkih iz konoplje

V luči aktualnega dogajanja na področju predelave in prodaje konopljinih ekstraktov oz. t.i. CBD prehranskih in kozmetičnih izdelkov v Sloveniji in EU vas kot organizator dogodka vabimo na okroglo mizo v četrtek, 24.10.2019 ob 14.00 v hali A2 (KOCKA) na sejem Narava zdravje na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani.

Na okrogli mizi bodo udeleženci osvetlili problematiko nove evropske zakonodaje o izvlečkih iz konoplje, podali mnenje o negativnem vplivu prepovedi prodaje na kmetijstvo in celotno gospodarsko panogo v Sloveniji ter nakazali možne rešitve tega področja.

Naslov: Industrijska konoplja po več stoletni tradiciji postala NovelFood / okrogla miza o problematiki nove evropske zakonodaje o izvlečkih iz konoplje
Moderatorka: Barbara Zrimšek

Gostje:
Katarina Simonič, podjetje Hemptouch d.o.o.
Andraž Erjavec, Zadruga Agrosloven
Bogdan Mak, kmetovalec, posestvo Sončni raj
Prof. dr. David Neubauer, Pediatrična klinika Ljubljana, ICANNA - Mednarodni inštitut za kanabinoide
dr. Marjeta Recek, vodja sektorja za obvladovanje nalezljivih bolezni, hrano in okolje, Direktorat za javno zdravje (MZ)
dr. Janez Posedi, generalni direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

Udeležba na okrogli mizi je brezplačna, po dogodku v zadrugi KonopKo pripravljamo tudi manjšo degustacijo konopljinih izdelkov.

Vabljeni v halo A2.


Datum objave: 21.10.2019

Peta obletnica zadruge KonopKo

Člani zadruge KonopKo smo sredi septembra 2019 s prijetnim druženjem in piknikom obeležili naše dosedanje delo in dosežke, na katere smo izredno ponosni - zadruga KonopKo je bila namreč ustanovljena natanko pred petimi leti (2014). Od takrat rastemo in stabilno poslujemo kljub izjemno nestabilnemu zakonodajnemu okvirju v Sloveniji in neenakopravni obravnavi panoge znotraj članic EU.

Druženje članov je potekalo skupaj z družinskimi člani in vabljenimi gosti v sproščenem vzdušju idilične narave v Ravnah pri Šoštanju.

Na pikniku smo poleg klasičnih jedi iz žara med drugim jedli tudi konopljin kruh, konopljina semena, konopljin namaz, konopljine piškote in kljub temu, da je bil kozolec blizu ni bila potrebna intervencija reševalcev in gasilcev :)

Mladi in starejši udeleženci so se lahko zabavali ob vlečenju konopljine vrvi, metanju pikada, streljanju z zračno puško, odbojki,... z glasbo pa so nas zabavali mladi rock-punkerji iz Braslovč.

Vesel dogodek je ob dobri družbi in hrani kar prehitro minil, zato se že veselimo naslednjega družabnega dogodka. Med udeleženci so se spletla nova poznanstva in še močnejše vezi ter prijateljski odnosi, ki so izjemnega pomena za stabilno rast in razvoj zadruge.

Zanimiva video reportaža sledi - kot družbeno odgovorna skupnost smo na dogodku uporabljali posebne, v celoti razgradljive biokrožnike za enkratno uporabo, ki smo jih po pikniku z veseljem odstopili kot priboljšek govedi v sosednjem hlevu.


Datum objave: 16.10.2019

Datum objave: