Stiskalnica za olje Gorenje Vitaway

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 338,92 €
Pregled košarice

PRIPRAVITE SI HLADNO STISKANO OLJE PRI VAS DOMA!
Izkoristite vse prednosti, ki vam jih omogoča doma pripravljeno, hladno stiskano konopljino olje ali olje iz katerega koli drugega semena.

Hladno stiskanje
Z ohranjanjem temperature olja pri hladnem stiskanju zadržimo v olju vitamine in minerale, ki se v procesu zviševanja temperature uničijo. Tehnologija hladnega stiskanja ogreje hranila le do mere, da je iz njih moč izločiti olje. Hladno stiskana olja je potrebno hraniti v temnih posodah in v hladnih prostorih, saj so, v primerjavi z industrijsko predelanimi olji, bolj občutljiva na svetlobo in na sobni temperaturi prej izgubijo hranilno vrednost in pristno aromo.

Vijačni polž
Semena in oreščki izločijo olje s pomočjo vrtenja vijačnega polža, ki sestavine stre in loči na olje in uporabni ostanek – tropine. Vijačni polž odlikuje izredna trdnost nerjavečega jekla in preprosto čiščenje, saj ni potrebno izpiranje pod vodo, kovinski del le obrišemo s suho kuhinjsko krpo.

Garancija 2 leti.

Podrobna predstavitvena brošura stiskalnice za olje v slovenskem jeziku (PDF).
Navodila za uporabo (PDF).

Video posnetek najdete na povezavi.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora majhnim in srednjim pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje ter povezovanje podeželja z urbanimi središči.