Odkup konopljinega semena in čaja 2015/2016

Odkup se bo vršil na Kmetiji Križman, Ižanska cesta 338, Ljubljana. Predvidoma pričenjamo v četrtek, 19.11.2015, ostali datumi bodo objavljeni na naši spletni strani in poslani tudi po e-pošti vsem, ki so izrazili interes po prodaji.

Seme je potrebno dostaviti v vrečah po največ 50 kg, čaj je lahko tudi v večjih vrečah. Vsak pridelovalec, ki pripelje pridelek na dokup, mora imeti s sabo izpolnjen obrazec Obr_ZK-001 (Kontrolni podatki o pridelavi konoplje - setev, žetev, sušenje in skladiščenje).

V nadaljevanju najdete dokument z navodili za kmetovalce (PDF), kjer so navedeni tudi parametri, ki bodo vplivali na odkupno ceno konopljinih semen in čaja. Prednost pri odkupu bodo imeli člani zadruge in tisti, ki so seme za sejanje kupili pri Zadrugi KonopKo. V prilogi dokumenta so dodane tudi slike kakovostnih razredov čaja in semen za lažjo predstavo.

Vse zainteresirane pridelovalce (izključno slovenske konoplje) prosimo, da nam najkasneje do 13.11.2015 pošljejo točne podatke (ime, naslov, kraj, kontaktni telefon) in količine za prodajo, da laže organiziramo logistiko in termine. Odkupe bomo vršili celo zimo in tudi pomladi, odvisno od dogajanja na trgu. Po potrebi bomo dodali še eno lokacijo prevzema na Ptuju.


Datum objave: 04.11.2015