Izdelki iz slovenske konoplje v spletni trgovini konopko.si

Ponosni na prve izdelke iz lastne proizvodnje pod blagovno znamko KonopKo vas vabimo, da potrkate na naša spletna vrata in se prepričate o odlični ponudbi!

V zadružni spletni trgovini boste lahko udobno nakupovali vse dni v letu, 24/7. Na prodajnih policah boste našli izdelke lastne blagovne znamke, kakor tudi konopljine izdelke drugih slovenskih proizvajalcev, saj želimo ponudbo čim bolj razširiti in približati uporabnikom. Poleg tega lahko v ponudbi najdete nekatere druge zanimive izdelke, katerih poreklo je sicer iz drugih držav. Gre za izdelke, ki jih zaenkrat na slovenskem trgu še ne proizvajamo in je zato uvoz nujen, seveda pa ustrrezajo visokim kakovostnim in ekološkim merilom.

Vsekakor bomo ves čas skrbeli za dobro založenost trgovine, pestro ponudbo, novosti in ugodnosti.
Vabimo vas, da pobrskate po ponudbi:

  • konopljinih prehrambenih izdelkov blagovne znamke KonopKo:  čaj, neoluščena semena, olje, briketi, gošča. Nekateri izdelki so pakirani v embalaži iz posebnega UV obstojnega (mironskega) stekla, ki zagotavlja in ohranja odlično kakovost živil tudi pri vas doma,
  • naravne kozmetike: konopljina mazila, konopljina gošča  z morsko soljo,
  • tekstila: izdelki iz konopljinega blaga, tkanine, vrvi in niti,
  • papirja za vašo eko pisarno,
  • embalaže iz vrhunskega, UV obstojnega (mironskega) stekla.

Izberite vaš(e) izdelek (ke) in vsebino dajte v košarico. KonopKo paket boste po pošti prejeli v roku do pet delovnih dni. Če je vaš nakup presegel 30 evrov, vam poštnine ne bo potrebno plačati.

Člani zadruge imajo v spletni trgovini 15% popusta na vse izdelke.

IN NE POZABITE: z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora majhnim in srednjim pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje ter povezovanje podeželja z urbanimi središči.

Zadruga KonopKo je prva zadruga za konopljo v Sloveniji, ustanovljena poleti 2014 s strani 15tih zanesenjakov, ki jih navdušuje vsestranska uporabnost konoplje. Ustanovljena je bila po principu »od spodaj navzgor« in avtonomnosti.

V letu in pol smo člani zadruge KonopKo (trenutno štejemo preko 50 članov,) organizirali številna predavanja po Sloveniji na temo pridelave in vsestranske uporabnosti industrijske konoplje, s partnerji inštituti, fakultetami in gospodarstvom razvijamo nove, predvsem tehnične, izdelke iz konoplje, z enim od njih (biogranulat iz konoplje) smo se kot predstavnik Slovenije udeležili Evropskega tekmovanja Climate Launch Pad na Nizozemskem. Spomladi smo organizirali prodajo semen za setev, avgusta smo bili soorganizator World Hemp Congress 2015, v sklopu kongresa in sejma AGRA smo izvedli tudi modno revijo lastne kolekcije konopljinih oblačili. Jeseni smo realizirali tudi prvi organiziran odkup pridelka (čaj in seme industrijske konoplje) v Sloveniji.
Zadruga je bila tudi pomemben deležnik pri sprejemanju potrebnih sprememb v zakonodaji. Ves čas delovanja se trudimo za povezovanje pridelovalcev s predelovalci in ostalimi uporabniki.

Vse aktivnosti in vložena energija žene prostovoljno delo nas zadružnikov - ker verjamemo v prihodnost in koristnost  vsestranskosti konoplje.

Konoplja je zaKon!


Datum objave: 07.01.2016