Konopljino milo z aktivnim ogljem

Zaloga: Ne
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 5,95 €
Pregled košarice

Veseli dimnikarček je 100% naravno negovalno milo za obraz. Zaradi aktivnega ogla in neem olja je posebej primerno za nego in čiščenje aknaste kože. Konopljino olje zavira staranje kože in v milu poskrbi za nežno in gladko kožo. Milo je izdelano iz skrbno izbranih rastlinskih olj, čebeljega voska in eteričnih olj.

Pri naravnih milih s skrbno izbrano kombinacijo naravnih maščob in dodatkov, dobimo nežna mila, ki čistijo in negujejo roke. Vsa mila so 100% naravna, izdelana iz naravnih rastlinskih olj, naravnih rastlinskih maščob, z naravnimi eteričnimi olji, naravnimi dodatki (mleti orehi, mleta bučna semena, zdrobljeni listi industrijske konoplje, čokolada, med, kozje mleko, ...) in ne vsebujejo umetnih arom ali barvil.

Ker so vsa mila izdelana in rezana ročno, lahko prihaja do razlik v barvi, obliki, vzorcih in teži posameznih kosov. Teža mila okrog 80g.

Ste vedeli da:

  • za standardno izdelavo mila potrebujemo le tri sestavine: maščobe, lug in vodo.
  • da pri postopku umiljanja iz maščob, luga in vode nastane milo in glicerin.
  • zaradi negovalnih in vlažilnih učinkov glicerina se le tega v masovni proizvodnji mil po navadi odstrani iz mila. Odstranjen glicerin se tako lahko proda naprej kozmetični industriji ali uporabi za kaj drugega.
  • se zaradi osiromašenega mila, ki ostane, milu dodaja razne, pogosto sintetične dodatke, detergente, utrjevalce, dodatke za penjenje, umetna barvila in umetne arome, da bi milu povrnili nekaj lastnosti, ki jih ima glicerin.
  • se v masovni proizvodnji mila pojavljajo razna sintetična olja in petrokemični izdelki ki zamenjujejo naravne maščobe in olja. Tako v bistvu dobimo sintetična mila.
  • povprečen evropejec čez kožo letno vsrka 5 kg kemikalij.
  • je dandanes  osnova večine tekočih mil detergent (zelo podoben tistemu za pranje posode).
  • se v zadnjem času detergenti pojavljajo tudi v trdih milih, večinoma kot dodatek za boljše penjenje mila.
  • z uporabo naravnih mil poskrbimo tudi za NARAVO - mininalen vpliv na okolje zaradi uporabe naravnih maščob in sestavin, LJUDI - zmanjšan vnos toksinov v telo, ker jih naša mila ne vsebujejo in ŽIVALI – ne izvajamo nobenih testov na živalih in za izdelavo mil ne uporabljamo živalskih maščob.

Partner pri razvoju mil je Inštitut ICANNA.

Zaradi aktivnega ogla in neem olja je posebej primerno za nego in čiščenje aknaste kože. Konopljino olje zavira staranje kože in v milu poskrbi za nežno in gladko kožo.

Milo je izdelano iz skrbno izbranih rastlinskih olj in čebeljega voska ter je primerno za roke in telo.

Sestavine / Ingredients: Sodium Cocoate, Sodium Olivate, Sodium Hempseedate, Sodium Rapeseedate, Aqua, Glycerin, Sodium Beeswax, Sodium Neemate, Sucrose, Cannabis Sativa Seed Oil, Cannabis Sativa Extract, Fragrance.

Mila vsebujejo le najboljša naravna olja:
KOKOSOVO olje – je bogato z vitamini A, B in E, varuje kožo pred nastankom prostih radikalov, ohranja kožo gladko, mehko in intenzivno navlaženo.
PALMOVO olje - eno od osnovnih in nepogrešljivih rastlinskih olj pri izdelavi domačega mila. Pospeši postopek umiljenja in milo naredi trdo in obstojno.
Deviško OLJČNO olje - je odlična sestavina naravnih mil saj neguje kožo, lase in nohte.
SONČNIČNO olje - je bogato z vitamini E, A, C in D ter maščobnimi kislinami, ne masti kože in ne maši por, neguje poškodovano kožo, jo mehča in vlaži.

Milu se dodajo še negovalne in prestižne maščobe, kot je npr. KONOPLJINO olje - je vlažilno, vsebuje omega 3 in omega 6 nenasičene maščobne kisline in vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D in E, ter minerale in antioksidante. Spodbuja k obnavljanju celic, deluje proti gubam in upočasnjuje staranje, kožo regenerira, izboljša čvrstost in vlago. Ugodno vpliva na poškodovano, občutljivo in izsušeno kožo. Pospešuje zdravljenje opeklin in lažjih kožnih obolenj, ščiti pred UV-žarki.

Mila izdelujemo po hladnem postopku, ki se je od začetkov izdelovanja mila le malo spremenil. Prednost tega postopka je, da se pri nizkih temperaturah ohranja največ vitaminov, mineralov in negovalnih lastnosti uporabljenih sestavin. Ker so vsa mila izdelana in rezana ročno, lahko prihaja do razlik v barvi, obliki, vzorcih in teži posameznih kosov.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.