Konopljina semena, neoluščena, mironsko UV steklo, 260g

Zaloga: Ne
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 14,65 €
Pregled košarice

Konopljino seme, neoluščeno, 260 g. Neoluščena konopljina semena so vir antioksidantov, proteinov oz. beljakovin in mineralov, ki imajo idealno razmerje maščobnih kislin Omega-3, Omega-6 in Omega-9 in so edinstvena.

Pakirano v posebno, UV obstojno mironsko stekleno embalažo za zagotavljanje visoke kvalitete živila.

Mironska steklenica je izdelana iz posebnega temnega stekla z UV obstojnostjo za dolgotrajno shranjevanje živil. Posebno steklo temno vijolične barve, znano tudi kot mironsko steklo, dolgotrajno ščiti živila pred škodljivimi sončnimi žarki oz. UV svetlobo in deluje kot naravni filter. Odbija namreč vidni spekter svetlobe, ki pospešuje razkroj snovi, v notranjost pa prepušča nevidni spekter sončne svetlobe, ki zavira rast bakterij, plesni in patogenov ter omogoča, da se ohrani molekularna struktura snovi.

100% slovenska kakovost in kontrolirano poreklo!

Iz celih, zdrobljenih, zmletih, stisnjenih, suhih ali kuhanih konopljinih semen lahko pripravljamo različne jedi: iz moke izdelujemo kruh in pecivo; kalčke uporabljamo za solate in juhe; olje, ki je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami in vitaminom E, uporabljamo za solatne prelive in kuho; s hidrogeniranjem olja izdelujemo margarino; razkosmičena semena dodajamo žitnim in sadnim müslijem; tudi pogače in tropine, ki ostanejo pri stiskanju semena so dodatek k prehrani, saj lahko beljakovine izložene iz pogač uporabljamo za sladolede in sire.

Priporočena uporaba samostojno 2 – 3 žlice na dan ali dodatek k jedem kot so musliji, ostale žitarice, oreščki, sadje, jogurti, smoothiji in dodatek k omakam.

100% slovensko seme industrijske konoplje, slovensko poreklo.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.