KONOPLJINA MOKA se pridobi iz semen konoplje. Po teksturi je podobna ajdovi moki. Uporabljamo jo tako lahko za peko kot za kuhanje. Skratka, je odlična za mešanje z drugimi tipi moke. Mešamo jo v razmerju približno 10 – 20 % ali več. Surovo lahko mešamo tudi v smoothie. Jedem daje neko posebno, prijetno aromo po oreščkih. Vsebuje visok delež vlaknin, oskrbuje naše telo z minerali in dragocenimi beljakovinami. In kar je najvažnejše – JE BREZ GLUTENA. Tokrat smo jo uporabili pri peki kruha. Pa dober tek :)
Datum objave: 20.12.2014
Arhiv novic
- Sejem Altermed v Celju (15.-17.3.2024) (11.03.2024)
- Uvajanje novih slovenskih sort v pridelavo konoplje (05.03.2024)
- Predavanje o naravni gradnji in uporabi konoplje v gradbeništvu (22.02.2024)
- Zbiranje prednaročil za seme konoplje za setev (30.01.2024)
- Zeleni sejem v Ljubljani: ideje za darila ob koncu leta (12.12.2023)
- Ideje za darila ob koncu leta (13.11.2023)
- Sejem Narava zdravje v Ljubljani (02.10.2023)
- Fitoremediacija s konopljo po uničujočih poplavah - pobuda vladi (14.09.2023)
- Sejem AGRA: predstavitev rezultatov EIP projekta (07.08.2023)
- Prikaz naravne gradnje hiše s konopljo (03.07.2023)