KONOPLJINA MOKA se pridobi iz semen konoplje. Po teksturi je podobna ajdovi moki. Uporabljamo jo tako lahko za peko kot za kuhanje. Skratka, je odlična za mešanje z drugimi tipi moke. Mešamo jo v razmerju približno 10 – 20 % ali več. Surovo lahko mešamo tudi v smoothie. Jedem daje neko posebno, prijetno aromo po oreščkih. Vsebuje visok delež vlaknin, oskrbuje naše telo z minerali in dragocenimi beljakovinami. In kar je najvažnejše – JE BREZ GLUTENA. Tokrat smo jo uporabili pri peki kruha. Pa dober tek :)
Datum objave: 20.12.2014
Arhiv novic
- Predavanje o uporabi konoplje v naravni gradnji (18.11.2024)
- Naravna gradnja: uporaba konoplje (08.11.2024)
- Izobraževanje mladih o naravni gradnji (28.10.2024)
- Dan ekološkega kmetijstva (23.09.2024)
- Vloga industrijske konoplje pri prilagajanju podnebnim spremembam (publikacija) (26.04.2024)
- GreenTech Days & Future of Building - prihodnost zelene gradnje (08.04.2024)
- Seme konoplje za setev / dobava 2024 (05.04.2024)
- Sejem Altermed v Celju (15.-17.3.2024) (11.03.2024)
- Uvajanje novih slovenskih sort v pridelavo konoplje (05.03.2024)
- Predavanje o naravni gradnji in uporabi konoplje v gradbeništvu (22.02.2024)