Z industrijsko konopljo do delovnih mest - izložba Velenje

Mestna občina Velenje izvaja projekt pridobitve in opremljanja novih prostorov inkubatorja za inkubirana podjetja ter nove coworking prostore za podjetniške ekipe. Poslovni center Standard in skupnost Start:up Velenje sta od 25. septembra 2015 odprta vsem potencialnim udeležencem s skupnim ciljem: usmeriti inovativno energijo in znanje mladih v zagon novih podjetniških poti, okrepiti vse pogoje za rast in razvoj poslovnih priložnosti v Velenju – mestu priložnosti.

Ker v zadrugi KonopKo povezujemo slovenske pridelovalce in predelovalce konoplje, inovatorje, raziskovalce in podjetnike, skratka vse, ki v konoplji vidijo neizkoriščen potencial, smo se z veseljem odzvali na postavitev izložbe v Podjetniškem centru Standard. S postavitvijo vsebine izložbe želimo izpostaviti podjetniške priložnosti, ki jih ponuja industrijska konoplja - tako v smislu generiranja lokalnih delovnih mest, kot tudi v povečanju samooskrbe v Sloveniji.

Izložba na ogled v prvem obdobju (do pomladi 2016) ponuja zgodbo "od semena do izdelka": z umestitvijo različnih elementov smo tokrat namenili pozornost predvsem industrijski konoplji na področju gradbeništva in tekstila. V prihodnjih mesecih bomo izložbo večkrat vsebinsko menjali in na ta način prikazali dodatne možnosti uporabe te vsestranske rastline in s tem vzpodbudili občane k podjetniškem razmišljanju.

Zainteresirani vljudno vabljeni k pridružitvi v zadrugo KonopKo. Več informacij najdete na podstrani Zakaj postat član zadruge?

Industrijska konoplja je zaKon!

OPOMBA: več o dogodku oz. otvoritvi najdete na FB profilu organizatorja.


Datum objave: 28.09.2015