Konopljina gošča

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 8,90 €
Pregled košarice

Konopljina gošča je po sestavi mešanica konopljinega olja in ostankov luščin semen, polna beljakovin,  ogljikovih hidratov ter mineralov, ki ostanejo v olju po procesu stiskanja semen oz. predelave le-teh v olje.

Zaradi svoje sestave jo lahko uporabljamo na več različnih načinov, npr. v kozmetiki (mila, pilingi...), v prehrani (dodatek k smutijem).

Pakiranje po dogovoru (rinfuza) - cena je za večje količine.

Iz konopljine gošče lahko enostavno izdelamo okusne namaze, lahko jo dodajamo tudi v danes zelo popularne smutije.

Poleg prehrane pa je konopljina gošča izjemno uporabna tudi v kozmetiki - s prisotnostjo esencialnih maščobnih kislin, beljakovin, vitaminov in mineralov blagodejno vpliva na kislinsko lipidni plašč naše kože. S svojim protivnetnim delovanjem izboljšuje ten kože, zmanjšuje že nastale gube, zmanjšuje (in odpravlja) vnetne procese, kot so razne srbečice, dermatitisi, blaži tudi simptome luskavice in aknavosti. Zmešamo jo lahko tudi s soljo (ali sladkorjem) ter si na tak način pripravimo naravni piling, s katerim bo naša koža zelo zadovoljna po savnanju.

100% usedline konopljinega olja in ostankov luščin semen.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.