ClimateLaunchPad finale - zmaga ekipe Konopko

Komisija je na osnovi šestih kriterijev ocenila predstavitve poslovnih idej na državnem tekmovanju ClimateLaunchpad in izbrala zmagovalca "Hemp plastic biogranulate" - razvoj biogranulata iz industrijske konoplje, ki se bo septembra v Amsterdamu potegoval za 10.000 EUR na evropskem tekmovanju. Tekmovanje kot tako ne prinaša zgolj finančne spodbude ampak predvsem možnost realizacije poslovne ideje v smislu postavitve start-up podjetja ali poslovne enote in iskanje potencialnih partnerjev ali investitorjev v projekt.

Projekt sicer razvijamo skupaj s Plastiko Skaza d.o.o. iz Velenja in Visoko šolo za tehnologijo polimerov iz Slovenj Gradca. Dokazujemo, da je v konoplji velik potencial.

“Yesterday in Ljubljana some magic happened!”
so na svojem FB profilu ClimateLaunchpad zapisali uredniki...

Kaj se je zgodilo?
Zadruga KonopKo se je s svojo idejo in razvijajočim se produktom HempPlasticBiogranulate že predhodno uvrstila v finale državnega prvenstva Climate Launch Pad. Le tega za Slovenijo pod okriljem Climate-KIC (kot glavni EU pobudnik inovacij s področja klimatskih sprememb) organizira, pripravlja, in izobražuje tekmovalce Center odličnosti -  CONOT ob podpori in sodelovanju Tehnološkega parka Ljubljana.

Včerajšnje državno tekmovanje je po odločitvi komisije, ki so jo sestavljali strokovnjaki iz Kemijskega inštituta Ljubljana, potrdilo, da je KonopKo s svojo vizijo okolju prijaznih izdelkov iz konoplje na pravi poti v smeri podjetniških inovacij, v smeri družbi in okolju prijaznih izdelkov.

Zadrugo KonopKo je včeraj k zmagi pripeljala ekipa, ki jo sestavljajo predsednik zadruge David Geršak, univ.dipl.inž.str., mag. Alenka Zapušek, Tadej Smrdel, dipl.inž.str. in seveda Hemp plastics – okolju prijazen, popolnoma razgradljiv bio material, narejen iz konopljinih vlaken in polimerov mlečne kisline (PLA).

Na ob tej priliki povemo, da je bila konkurenca močna, zelo inovativna in da bi Slovenija lahko s ponosom poslala na septembrski evropski izbor v Amsterdam pravzaprav vse štiri ekipe, ki so prišle v nacionalni  finale.

Zatorej – septembra držimo pesti. Le kdo naj zmaga v Amsterdamu, če ne prva zadruga za konopljo v Sloveniji – KonopKo!

Konoplja za razvoj.

Izjava za javnost s strani organizatorja (PDF)


Datum objave: 10.06.2015