Peta obletnica zadruge KonopKo

Člani zadruge KonopKo smo sredi septembra 2019 s prijetnim druženjem in piknikom obeležili naše dosedanje delo in dosežke, na katere smo izredno ponosni - zadruga KonopKo je bila namreč ustanovljena natanko pred petimi leti (2014). Od takrat rastemo in stabilno poslujemo kljub izjemno nestabilnemu zakonodajnemu okvirju v Sloveniji in neenakopravni obravnavi panoge znotraj članic EU.

Druženje članov je potekalo skupaj z družinskimi člani in vabljenimi gosti v sproščenem vzdušju idilične narave v Ravnah pri Šoštanju.

Na pikniku smo poleg klasičnih jedi iz žara med drugim jedli tudi konopljin kruh, konopljina semena, konopljin namaz, konopljine piškote in kljub temu, da je bil kozolec blizu ni bila potrebna intervencija reševalcev in gasilcev :)

Mladi in starejši udeleženci so se lahko zabavali ob vlečenju konopljine vrvi, metanju pikada, streljanju z zračno puško, odbojki,... z glasbo pa so nas zabavali mladi rock-punkerji iz Braslovč.

Vesel dogodek je ob dobri družbi in hrani kar prehitro minil, zato se že veselimo naslednjega družabnega dogodka. Med udeleženci so se spletla nova poznanstva in še močnejše vezi ter prijateljski odnosi, ki so izjemnega pomena za stabilno rast in razvoj zadruge.

Zanimiva video reportaža sledi - kot družbeno odgovorna skupnost smo na dogodku uporabljali posebne, v celoti razgradljive biokrožnike za enkratno uporabo, ki smo jih po pikniku z veseljem odstopili kot priboljšek govedi v sosednjem hlevu.


Datum objave: 16.10.2019