Sejem Altermed v Celju (15.-17.3.2024)

Vabljeni na letošnji pomladni sejem Altermed v Celje, kjer bomo med petkom in nedeljo na voljo od 9.00 do 18.00 ure s prikazom in prodajo naših vrhunskih izdelkov iz konoplje.

Kupili (in poskusili) boste lahko svežo linijo oluščenih konopljinih semen, konopljino moko, konopljino olje (filtrirano in nefiltrirano), konopljin čaj, testenine in seveda tudi CBD kapljice - skratka celoten zadružni program prehranskih izdelkov iz konoplje. Na demo odru bomo pripravili tudi manjšo pokušino v živo pripravljene hrane iz konoplje.

Za modne navdušence bodo na sejmu na voljo trajnostni izdelki iz konopljinega blaga, za ljubitelje naravne kozmetike pa kompletna linija Hemptouch - zeleni dotik.

Najdete nas kot običajno v hali L (pregled lokacije stojnice št. 88 je tukaj).

Letošnji sejmi potekajo pod imenom marčni sejmi in vključujejo:

Festival kave Slovenija
Altermed & Flora
Dnevi lovstva
Dnevi športnega strelstva
ApiSlovenija (16.-17.3.)

Odkrijte vse poti do zdravega načina življenja in se vidimo v Celju!


Datum objave: 11.03.2024

Uvajanje novih slovenskih sort v pridelavo konoplje

V okviru EIP projekta »Vloga industrijske konoplje pri prilagajanju podnebnim spremembam ter varovanju virov v kmetijstvu« in pilotnega projekta »Uvajanje novih slovenskih sort v pridelavo industrijske konoplje v Sloveniji« vas vabimo na predavanje in okroglo mizo, ki bo dne 15. marca 2024 ob 13.00 v mali predavalnici hale L na sejmu Altermed, Celjski sejem d.d., Dečkova cesta 1, 3000 Celje.

Nekaj iz vsebine dogodka:

  • Industrijska konoplja v luči podnebnih sprememb, doc. dr. Tamara Korošec, KGZ MB
  • Fiona - nova slovenska sorta: analiza potenciala, doc. dr. Marko Flajšman, UL, Biotehniška fakulteta
  • Kanabinoidi in eterična olja v različnih fenotipih konoplje, asist. dr. Marjeta Eržen, IHPS
  • Midwest – sorta z visoko vsebnostjo CBD: Kaj kažejo preizkušanja v praksi v Sloveniji, doc. dr. Tamara Korošec, KGZ MB
  • Okrogla miza: Industrijska konoplja – kako narediti korak naprej pri razširitvi pridelave (Zadruga Konopko, UL BF, KGZ MB, IHPS)

Organizator dogodka: Zadruga Konopko
Vodilni partner in koordinator: KGZS - Zavod Maribor, UL BF

Vabilo je na voljo tudi v PDF formatu.


Datum objave: 05.03.2024

Predavanje o naravni gradnji in uporabi konoplje v gradbeništvu

Za dijake srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja v Celju smo 23. februarja 2024 izvedli predavanje o uporabi naravnih materialov pri gradnji (les, konoplja, glina) - seveda s poudarkom na potencialu, ki ga na tem področju ponuja industrijska konoplja. Gre za del LAS projekta ZeroWaste, kjer zadruga Konopko kot pomemben partner v letu 2024 izvaja izgradnjo biokompostnega stranišča z uporabo naravnih materialov in permakulture.

Predavatelji:
Sani Okretič Resulbegovič, univ.dipl.inž.arh.
Ines Drame (Permamama)
David Geršak, univ.dipl.inž.str. (Zadruga Konopko)

Dogodek je bil interne narave in ni bil javen.

Poleti 2024 bomo teoretično predavanje nadgradili z izvedbo delavnic s prikazom tovrstne gradnje z uporabo naravnih materialov na lokaciji kmetije Vrhivšek na Lindeku (les, konopljin beton in izolacija).


Datum objave: 22.02.2024

Datum objave: