Predavanje o konoplji v Naklem (11.3.2020)

Vsakoletno predavanje o industrijski konoplji, setvi, dovoljenih sortah (tudi nekaterih novih) in še mnogo koristnega za kmetovalce in vse, ki jih konoplja zanima, bo 11. marca ob 17.00 uri v Biotehniškem centru Naklo. Seveda se največ izve neformalno po predavanju.

Predavanje je namenjeno v prvi vrsti pridelovalcem, pa seveda tudi uporabnikom (kupcem), podjetnikom, študentom, raziskovalcem na širšem območju osrednje Slovenije in Gorenjske, ki jih zanima konoplja ali bi želeli izkoristiti njen potencial. Spregovorili bomo tudi o trenutnem stanju zakonodaje v Sloveniji in  aktualni tematiki izdelkov oziroma ekstraktov industrijske konoplje, ki vsebujejo CBD in so opredeljeni kot nova živila.

Vsak udeleženec predavanja prejme poleg kupa znanja in uporabnih informacij tudi paket v Sloveniji pridelanega konopljinega čaja, zato verjamemo, da prispevek v višini 5 EUR/osebo ne predstavlja ovire za udeležbo. Za člane zadruge KonopKo, dijake in profesorje Biotehniškega centra Naklo je predavanje brezplačno.

Predprijave zaželjene - obrazec najdete na naši spletni strani, www.konopko.si/prijava-na-predavanje

OPOZORILO: s koncem zime se pričnejo tudi aktivnosti za kmetovalce in zbiranje prednaročil za dobavo semena konoplje za setev 2020. Vsem kmetovalcem, ki bodo gojili konopljo, ponujamo certificirano seme industrijske konoplje (Cannabis sativa L) različnih sort, vpisanih v EU sortno listo. Vreče vsebujejo 1 kg, 5 kg ali 25 kg semena (odvisno od sorte in pakiranja) in so opremljene s potrdilom/certifikatom za gojenje v EU.

Obvestilo ekološkim pridelovalcem
Za ustreznost setvenega semena konoplje v ekološki pridelavi mora pridelovalec zaprositi za odobritev uporabe konvencionalnega semena. Ustrezen formular pridobite pri svoji kontrolni organizaciji.

Celotno ponudbo semen si lahko pogledate na naši spletni strani, kjer lahko tudi oddate naročilo ali zahtevate ponudbo. Več informacij je na voljo na info@konopko.si ali po telefonu 051 823 173 (Urša) med delavniki od 8.00 do 14.00 ure.

In ne pozabite: rok za oddajo vloge za pridobitev dovoljenja je 10. maj 2020!


Datum objave: 02.03.2020