Dan konoplje v Centru sonaravne gradnje v Ljubljani

V soboto, 16. decembra, vas vabimo v Center sonaravne gradnje v Ljubljani na prijetno druženje ob strokovnih predavanjih, predstavitvah, modni reviji in degustaciji konopljinih dobrot. Rdeča nit dogodka je vsestranska uporabnost industrijske konoplje - predstavili bomo samo nekaj vidikov njene uporabe, in sicer v gradbeništvu, modi, prehrani, kozmetiki in še kje.

10:00 MODNA REVIJA:
Konopljina oblačila LuNi ustvarjalke Lucije Zlodej z glasbeno spremljavo Duo medicina.
10:30 PREDSTAVITEV:
Konopljina izolacija Biofib Predavatelj: Tone Pugelj, Gnezdo d.o.o.
11:00 PREDAVANJE:
Gradnja z industrijsko konopljo in predstavitev prve slovenske hiše, izvedene s tehniko brizganja konopljinega betona. Predavatelj: Sani Okretič Resulbegović, univ.dipl.inž.arh. v sodelovanju z Zadrugo Konopko
12:00 PREDSTAVITEV:
Negovalna kozmetika Hemptouch – Zeleni dotik Naravna kozmetika s konopljo Hemptouch je posebej priljubljena med tistimi z najbolj občutljivo kožo. Mazila in kreme z nežnimi in učinkovitimi masli in zelišči rešujejo kožne težave kot so otroški dermatitis, akne, zimski izpuščaj, srbečica in suha koža.

Na dogodku boste seveda lahko poskusili in kupili tudi nekatere prehranske izdelke iz industrijske konoplje, saj bo zadruga KonopKo poskrbela za degustacijo.

Dogodek je brezplačen. Dodatne informacije na telefonu 040 333 231.

Se vidimo 16. decembra v Centru sonaravne gradnje, Štula 10, 1210 Ljubljana - Šentvid.


Datum objave: 14.12.2017