Okrogla miza o dopolnitvah Pravilnika o gojenju konoplje

V zadrugi KonopKo skupaj z nekaj najmočnejšimi inštituti, podjetji in posamezniki na področju gojenja, predelave in raziskav konoplje v Sloveniji pripravljamo predlog sprememb in dopolnitev aktualnega Pravilnika o gojenju konoplje in maka (nazadnje dopolnjenega leta 2015 in 2018), saj le-ta preveč omejuje slovenske pridelovalce in jih postavlja v nekonkurenčen položaj naproti tujim kmetovalcem. Sploh glede na hiter razvoj te panoge v tujini (ne samo v ZDA in Kanadi).

Sredi marca se v Celju začenja sejem Altermed (15.-17. marec 2019), kjer je seveda pomemben razstavljalec in soustvarjalec vsebine tudi zadruga KonopKo. Letos organiziramo okroglo mizo na temo Spremembe in dopolnitve Pravilnika o gojenju konoplje in maka kot krovnega dokumenta za konkurenčno gojenje konoplje v Sloveniji, kamor smo povabili ključne goste.

V zagotovo zanimivi debati, ki jo bo vodila in moderirala mag. Meta Medved, se nam bodo pridružili: Matjaž Grkman (MKGP), Barbara Čeh (IHPS), Miha Slapnik (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani), Jernej Redek (pridelovalec iz Dolenjske), Urban Cvetko (Pharma Grow), Urša Orehek (Zadruga Konopko, predstavnica na področju urejanja zakonodaje) in Boštjan Kragl (predsednik zadruge Konopko in predstavnik na področju gospodarstva).

Dogodek bo potekal v soboto, 16. marca 2019 ob 12.00 uri v Hali L na sejmu Altermed v Celju.

Obenem seveda tudi vabljeni na obisk naše stojnice na sejmišču, kjer vam bomo predstavili široko paleto lastnih izdelkov iz konoplje, sodelovali pa boste lahko tudi v nagradni igri!

Vabljeni.


Datum objave: 14.03.2019